Odbądź kulinarną podróż po sercu Pienin, gdzie tradycja, lokalne smaki i nowoczesne techniki kulinarne spotkają się w naszej Restauracji Kwiat Paproci! Podczas regionalnego weekendu uzdolniony szef kuchni Sławomir Seguła wraz z przyjaciółmi przygotuje dla Was nowatorskie i wyśmienite dania inspirowane kuchnią pienińską.
2 doby
BB – Śniadanie w cenie
27.10.2023 - 30.10.2023

Zapraszamy do wzięcia udziału w kulinarnym wydarzeniu jesieni - kolacji Smaki Redyku! Podczas regionalnego weekendu 27 - 29.10.2023 w Szczawnica Park Resort & Spa *****, będziecie mogli zanurzyć się w tradycji i kulturze górali pienińskich, a przede wszystkim doświadczyć wyjątkowych smaków kuchni inspirowanej redykiem, opartej na lokalnych produktach i tradycjach kulinarnych. Wykorzystując bogactwo regionu, niezwykle uzdolniony szef kuchni Sławomir Saguła, wraz z zaproszonymi przyjaciółmi, przygotuje wyjątkową kolację degustacyjną, do której nasz sommelier dobierze wina potęgujące smak przyrządzonych dań.

Oferta zawiera:

- Pobyt w przestronnym, luksusowym i komfortowym pokoju wraz z pełnym wyposażeniem w Hotelu, Residence bądź Willi Park (pobyt weekendowy);

- Zróżnicowane i apetyczne śniadania;

- Śniadaniowy Bufet Fit - przygotowany dla wszystkich osób preferujących zdrowe odżywianie;

- 28.10 - Smaki Pienińskie - kulinarne wydarzenie jesieni - Menu kolacji

  • wyjątkowa kolacja degustacyjna - 6 dań inspirowanych kuchnią Redyku, opartych na lokalnych produktach i tradycjach kulinarnych, przygotowana przez naszego rewelacyjnego szefa kuchni Sławomira Sagułę i zaproszonych przyjaciół,
  • wine paring - do każdego dania specjalnie wyselekcjonowanie wino przez hotelowego sommeliera,
  • w trakcie kolacji będzie można posłuchać fascynująch opowieści o Redyku i innych tradycjach góralskich,
  • wieczór umili regionalna kapela Wyhajtani.

Wydarzenia na terenie resortu w weekend 27-29.10

- Mini zagroda z owieczkami przed Resortem - świetna atrakcja dla dzieci i dorosłych;

- Ekskluzywne kosmetyki marki L'Occitane en Provence dostępne w pokojach;

- Odpoczynek dla duszy i ciała (nieograniczony dostęp) w strefie Mikroklimat Spa & Wellness - kompleks basenów i saun;

- Wstęp do bogato wyposażonej siłowni hotelowej;

- Doskonałe położenie resortu - tuż przy promenadzie spacerowej wzdłuż Grajcarka;

- Nieograniczony dostęp do Wi-Fi.

Rezerwuj teraz i dołącz do nas na kulinarnej podróży przez serce Pienin, pełnej smaku, muzyki i opowieści!

W czasie wydarzenia Smaki Redyku możemy liczyć na niezapomnianą podróż kulinarną, w którą zabiorą nas:

Sławomir Saguła – szef kuchni w Restauracji Kwiat Paproci w Szczawnica Park Resort & Spa *****.

Absolwent Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Zakopanem. Uczestnik i laureat wielu konkursów kulinarnych na terenie Polski, w tym: L’Art de la cuisine Martell 2014, Festiwal Kuchni Greckiej 2016 i 2017, Kuchnia Polska 2016, Expo Sweet 2013 i 2014, Ale pasztet! 2015, Galicyjskie Smaki 2017, Mistrzostwa Polski na najlepszą potrawę z pstrąga 2014.

Swoje doświadczenie w branży gastronomicznej zdobywał przez wiele lat, pracując i doskonaląc umiejętności w najlepszych hotelach i restauracjach na Podhalu: jako kucharz w Hotelu Bukovina i Hotelu Crocus, a następnie jako szef kuchni w Hotelu Zbójnicówka, Restauracji Javorina oraz Hotelu Grand Nosalowy Dwór. W Rezydencji Gubałówka tworzył kuchnie autorską sygnowaną swoim nazwiskiem: Restauracja Kiyrnicka by Saguła, gdzie łączył nowoczesną kuchnię z góralską tradycją.

W codziennej pracy wykorzystuje najnowsze techniki i czerpie z gastronomicznych trendów, sprawiając, że każde danie wychodzące spod jego ręki to kulinarne dzieła.

Tomasz Czarnecki - szef kuchni w Restauracji w Hotelu Seidorf ***** w którym tworzy eventy między innymi "kolacja na szczycie góry", " dzień na szczycie góry" i wiele innych.

Posiada 17 letni staż w hotelach i restauracjach, a swoją karierę rozpoczynał w rodzinnych restauracjach na wybrzeżu. Wielokrotny laureat konkursów kulinarnych. Odbywał staż w instytucie Paula Bocusa w Lyon.

Na co dzień szkoli uczniów szkół gastronomicznych oraz prowadzi szkolenia w restauracjach i hotelach. Dzięki dużemu doświadczeniu kulinarnemu wprowadza nowe produkty na rynek HoReCa.

W kuchni kieruje się sezonowością i połączeniem polskich produktów w nieoczywisty sposób.

Dawid Klimaniec - Chef Patron Złoty Groń Resort&SPA oraz Srebrny Bucznik, Restauracja Bukova Istebna.

Przygodę z gastronomią rozpoczął na Śląsku. Po kilku latach od rozpoczęcia zawodowej pracy postanowił wyjechać za granicę, by poszerzyć swoje umiejętności. Karierę zawodową rozpoczął jako Chef de Partie w Hotelu "Radisson Blu" w Belfaście, po krótkim czasie został Sous Chefem w najlepiej prosperującej restauracji w Belfaście, która bazowała na regionalnych i sezonowych produktach Północnej Irlandii "Made in Belfast". Po Made in Belfast został Head Chefem w "Restaurant 25", lecz tak naprawdę miejscem, które ukierunkowało go najbardziej była restauracja "OX". W 2015 roku OX znalazł się w World's Best 50 Restaurants, z kolei w 2016 zdobył gwiazdkę Michelin, którą utrzymuje do dziś.

Po powrocie do Polski powrócił na Śląsk, objął stanowisko szefa kuchni w rzemieślniczym browarze Krajcar w Żywcu. Po kilku latach głodny nowych doświadczeń wyjechał do Poznania, został szefem kuchni w topowej restauracji FIGA w Poznaniu, gdzie spędził 5 lat. W 2019 roku jego kuchnia została nominowana do Kulinarnych Hermesów. Laureat wielu konkursów, między innymi Cieszyńskie smaki, Międzynarodowy Festiwal Pstrąga w Kłodzku czy Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny w Ustroniu. Jest zwycięzcą konkursu Gęsina na św. Marcina w 2019 roku organizowanego przez Slowfood Polska & Winnica Turnau. Współautor kulinarnej książki "Kucharze Nasza Historia" oraz Wino i Kuchnia.

Siergiej Gorelov - szef kuchni w Restauracji Batory należącej do Hotelu Batory ***

W gastronomi pracuje już ponad 20 lat, głównie budował doświadczenie kulinarne w zagranicznych restauracjach. Rozpoczął swoją karierę w ojczystej Mołdawii. W celu zdobywania nowych umiejętności przeniósł się do Rumunii, później do Niemiec, Włoch, aż trafił do Polski.

Zafascynowany przede wszystkim kuchnią włoską i to ją lubi odkrywać najbardziej.

Gotowanie to zdecydowanie jego hobby i największa pasja, która stała się również jego pracą.

Paweł Kaczmarek - regionalny szef kuchni w Unilever Food Solutions.

Doradca i trener kulinarny. Finalista ogólnopolskich konkursów kulinarnych. Promotor regionalnych smaków.

W wolnych chwilach uprawia gastroturystykę.

Cena pakietu nie zawiera opłaty uzdrowiskowej ani parkingowej.

Szukasz czegoś innego? Zadzwoń do nas (+48 18 540 59 69) lub napisz (rezerwacja@szczawnica-park.pl), a przygotujemy ofertę dopasowaną do Twoich potrzeb.

Zapraszamy do skorzystania z web-aplikacji HappyGuest.

W ten sposób możesz oszczędzić swój czas i dokonać zameldowania samodzielnie za pomocą kilku prostych kroków opisanych tutaj -> www.szczawnicapark.happyguest.pl

HappyGuest to również niezastąpiony informator, przydatny podczas pobytu, zawiera m.in.:

- plan wydarzeń i animacji oraz mapę Resortu,

- lokalne atrakcje,

- informacje o specjalnych promocjach i kupony rabatowe,

- aktualne menu naszych punktów gastronomicznych,

- szczegóły dotyczące strefy Mikroklimat SPA & Wellness.

details-description star

Dodatkowe informacje

Ważne informacje

od 15:00
do 11:00
Mastercard Maestro Visa Visa Electron
Star
Zobacz wszystkie